Sudwest-Fryslân meet met meerder maten (ingezonden)

Opmerkelijk snel werd er door de gemeente Súdwest-Fryslân handhavend opgetreden tegen een ludieke actie om de vleermuisfontein van KH18 op het Broereplein in Bolsward te voorkomen.

Genoemde actie behelsde het plaatsen van een zogenaamde protestfontein in de vorm van een vleermuis in een kinderbadje. Heel aardig gemaakt trouwens.

Op grond van reglement moest het bouwsel echter meteen opgeruimd worden. De gemeente mag hier dan graag formeel doen, consequent is zij niet. Op andere terreinen waar beleid niet gevolgd wordt schiet handhaving namelijk regelmatig tekort.

Meldingen van betrokken burgers betreffend zaken welke niet stroken met gemaakte afspraken worden allervriendelijkst ontvangen door de gemeentelijke telefoondienst maar daar blijft het nogal eens bij. In plaats van te antwoorden : “ Bedankt voor de tip, we gaan handhaven ” , is de gemeente dan oorverdovend stil of geeft soms als reactie : 1 “ U bent geen belanghebbende ” , wat vaak juist wel zo is. 2 “ Wij kunnen hier niet handhaven want ons grondgebied is zo groot.” Tja !

Maar waar de gemeente niet handhaaft is zij ongeloofwaardig, zegt ze zelf.

Meten met één afgesproken maat zou dus stukken beter zijn. Voor de burger, stad en land en uiteraard de gemeente zelf.

Obe van der Meer

Bolsward


2 reacties

  1. tjalling schreef:

    alles in zwf is krom regels zijn regels maar sneek geld dit. Bolsward dat kom op mensen denk eens naar

  2. Peter schreef:

    In gewoon leesbaar ABN Obe, dat heet “politiek”….., moet jij toch wel weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *