Sudwest-Fryslân meet met meerder maten (ingezonden)

Opmerkelijk snel werd er door de gemeente Súdwest-Fryslân handhavend opgetreden tegen een ludieke actie om de vleermuisfontein van KH18 op het Broereplein in Bolsward te voorkomen.

Genoemde actie behelsde het plaatsen van een zogenaamde protestfontein in de vorm van een vleermuis in een kinderbadje. Heel aardig gemaakt trouwens.

Op grond van reglement moest het bouwsel echter meteen opgeruimd worden. De gemeente mag hier dan graag formeel doen, consequent is zij niet. Op andere terreinen waar beleid niet gevolgd wordt schiet handhaving namelijk regelmatig tekort.

Meldingen van betrokken burgers betreffend zaken welke niet stroken met gemaakte afspraken worden allervriendelijkst ontvangen door de gemeentelijke telefoondienst maar daar blijft het nogal eens bij. In plaats van te antwoorden : “ Bedankt voor de tip, we gaan handhaven ” , is de gemeente dan oorverdovend stil of geeft soms als reactie : 1 “ U bent geen belanghebbende ” , wat vaak juist wel zo is. 2 “ Wij kunnen hier niet handhaven want ons grondgebied is zo groot.” Tja !

Maar waar de gemeente niet handhaaft is zij ongeloofwaardig, zegt ze zelf.

Meten met één afgesproken maat zou dus stukken beter zijn. Voor de burger, stad en land en uiteraard de gemeente zelf.

Obe van der Meer

Bolsward

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.