Súdwest-Fryslân laat mienskip stemmen op mooiste monumenten

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft heel wat monumenten, maar welke monumenten vinden inwoners en bezoekers nu het mooiste? Om dat te weten te komen, roept de gemeente inwoners en andere bezoekers om op hun favoriete monument te stemmen.

Vier jaar geleden heeft de gemeente de erfgoednota vastgesteld. Toen kwam de vraag al op: welke monumenten zijn het meest bijzonder? De gemeente heeft die vraag eerst voorgelegd aan dertig lokale specialisten. Op basis van hun reacties heeft de gemeente een voorselectie van twintig monumenten gemaakt. Deze monumenten zijn verdeeld over vijf categorieën: ‘Bakens in de ruimte’, ‘Dappere Friezen’, ‘Geloof in Súdwest-Fryslân’, ‘Leven met het water’ en ‘Stedelijke trots’.

Stem op je monument

De gemeente zet de verkiezing uit via de Facebookpagina Open Monumentendag SWF. Van 29 augustus t/m 2 september verschijnt er iedere dag één categorie met daarin vier foto’s. Iedereen die wil, kan per categorie zijn of haar favoriete monument liken. Je maakt dan kans op een cadeaupakket met lokale specialiteiten. De likes worden meegeteld t/m 7 september.

Open Monumentendag

Op 10 september maakt wethouder Mirjam Bakker van elke categorie bekend welk monument de meeste stemmen heeft gekregen. Er is voor die dag gekozen, omdat het op 10 september Open Monumentendag is. Veel monumenten in de gemeente zijn dan geopend voor publiek. De winnende monumenten krijgen extra aandacht als we Culturele Hoofdstad zijn.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.