Súdwest-Fryslân heeft wereldwijd de meeste Blauwe Vlaggen voor havens

In 2015 ontving Súdwest-Fryslân wereldwijd de meeste blauwe vlaggen voor havens. Sinds mei wapperen de Blauwe Vlaggen namelijk ook in de havens van Bolsward, Makkum en Sneek én in de twee havens van Stavoren. Met een totaal aan acht vlaggen heeft Súdwest-Fryslân zich internationaal op de kaart gezet.

Wethouder Mirjam Bakker: “Affiniteit met water zit in ons bloed. Met het keurmerk Blauwe Vlag kunnen we laten zien dat waterrecreatie en duurzaamheid in onze gemeente hand in hand gaan. Ik hoop dan ook dat het niet bij deze Blauwe Vlaggen blijft, maar dat meerdere haveneigenaren zich gaan inzetten om dit keurmerk te bemachtigen.”

Keurmerk Blauwe vlag
De Blauwe Vlag wordt jaarlijks toegekend aan stranden en jachthavens die voldoen aan een aantal milieu-eisen. Zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire- en afvalvoorzieningen, goede voorzieningen voor gehandicapten, een hoge mate van veiligheid, aandacht voor natuur- en milieu-activiteiten. Het mogen voeren van de Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de eigenaar op dit gebied heeft geleverd.

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen wordt gedaan door de onafhankelijke milieuorganisatie ‘Foundation for Environmental Education’ (FEE). Deze internationale jury zetelt in Denemarken.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.