Súdwest-Fryslân en Littenseradiel vragen inwoners naar ervaring met gebiedsteams

De gemeenten Súdwest-Fryslân en Littenseradiel willen weten wat hun inwoners vinden van het werk van de gebiedsteams.

Begin april krijgt een deel van de inwoners, die contact hebben gehad met het gebiedsteam, een vragenlijst over hun ervaring met de nieuwe manier waarop de gemeenten zorg en ondersteuning geven.
“Het zijn onze inwoners, de ervaringsdeskundigen die ons kunnen vertellen wat we goed doen en wat beter kan. Er is nogal wat veranderd de afgelopen twee jaar en we horen graag hoe mensen de ondersteuning van de gebiedsteams ervaren”, vertelt Stella van Gent, wethouder sociale zaken van Súdwest-Fryslân.

Sinds januari 2015 zijn er vijf gebiedsteams in Súdwest-Fryslân en één in Littenseradiel. Inwoners kunnen bij de gebiedsteams terecht met al hun vragen over zorg en welzijn, werk, inkomen en opvoeden. Het doel van de gebiedsteams is om inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en om overlap en het langs elkaar heen werken van verschillende zorginstanties te voorkomen. Met de uitkomsten van dit onderzoek willen de gemeenten de zorg en ondersteuning verbeteren.

De vragenlijst voor inwoners is onderdeel van een groter onderzoek, waarin bijvoorbeeld ook de ervaringen van andere relevante partijen worden onderzocht. In juni zijn de onderzoeksresultaten bekend. ZorgfocuZ voert het onderzoek uit.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.