Súdwest-Fryslân blijft zich inzetten voor emancipatie LHBT’ers

De gemeente Súdwest-Fryslân blijft zich actief inzetten voor de emancipatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers). Samen met COC Friesland en Tûmba zet de gemeente zich de komende periode in op de acceptatie van seksuele diversiteit op scholen en het bevorderen van (sociale) veiligheid van LHBT’ers.

“De emancipatie van LHBT’ers blijft een belangrijk thema, waar we als gemeente steeds weer opnieuw de aandacht voor willen vragen”, aldus wethouder Akkerman. “We werken dan ook graag mee aan het voorstel van de minister Bussemaker om de projectperiode te verlengen tot eind 2017.” Súdwest-Fryslân doet sinds 2012 mee aan de koploperaanpak LHBT-beleid van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Vorig jaar was Súdwest-Fryslân één van de ondertekenaars van de intentieverklaring ‘Alliantie LHBT-veiligheid Noord-Nederland’. Daarin staat hoe alle deelnemers blijven werken aan de veiligheid en weerbaarheid van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Een aantal punten uit de intentieverklaring is inmiddels uitgevoerd. Zo is er een training gegeven voor zorgprofessionals met als doel het herkennen van én omgaan met (multiculturele)-LHBT’ers. Daarnaast verspreidt de gemeente samen met COC Friesland en Tûmba kennis over LHBT-veiligheid.

Akkerman: “Op Coming Out Day afgelopen oktober plaatsten we een regenboogbankje in het centrum van Sneek. Hiermee maken we symbolisch duidelijk dat iedereen in de gemeente gelijk en welkom is, ongeacht de geaardheid.” Dit jaar wordt er op Coming Out Day (11 oktober 2017) in samenwerking met de hogescholen Stenden en NHL een symposium georganiseerd voor docenten en studenten. Het Symposium start met een theatervoorstelling HOMONOLOGEN.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.