Succesvolle Boomplantdag Bolsward (fotoalbum)

Zo’n dertig van ongeduld trappelende kinderen stonden woensdagmorgen 12 maart te wachten op het startschot om 50 bomen te planten op het terrein rondom De Remise. 

 

Eerder waren daar al flink wat bomen gesneuveld voor de herinrichting van de parkeerterreinen en de nieuwbouw van De Remise. Nadat wethouder Gea Akkerman samen met één van de leerlingen de boomplantdagvlag had gehesen, plantte de wethouder samen met twee kinderen en een bewoonster van De Remise de eerste boom. Daarna werden de kinderen verdeeld onder de medewerkers van de gemeentelijke plantsoendienst om de bomen verder te planten.

Dankzij de millieugroep Bolsward werd het vandaag een ouderwetse Boomplantdag. Bolsward heeft een lange traditie van boomplantdagen en vandaar dat na enig overleg tussen de groep en de gemeente besloten werd om ook dit jaar een boomplantdag in Bolsward te houden. 

De  bomen die op deze boomplantdag zijn geplant zijn amberbomen, esdoorn, veldesdoorns en een berk. De verschillende soorten struiken en planten zullen er een gevarieerd geheel van gaan maken.

Fotoalbum 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.