Succesvol jaar voor KV Bolsward

Vrijdagavond 22 september vond in en bij de kantine van Kaatsvereniging Bolsward de officiële receptie van de Freulewinnaars en van het NK meisjes pupillen plaats. Na de opening door voorzitter Lammert Leeuwen werd door wethouder Durk Stoker de beide parturen namens de gemeente gefeliciteerd en ontvingen zij een attentie. De kaatsvereniging werd verblijd met een cheque van € 125,-

van links naar rechts: Inge Blanke, Noa Elzinga en Femke Folkerts.

Het succes was over de gehele breedte van de kaatsvereniging maar vooral bij de jeugd. Verschillende woningen in Bolsward zijn zwaar behangen met de gewonnen kransen.   In totaal werd door 29 leden van de KV Bolsward één of meerdere keren een prijs behaald op een K.N.K.B. wedstrijd nml. 8 senioren en 21 jeugdleden. De senioren wonnen totaal 33 prijzen en de jeugd maar liefst 116 prijzen. De sinds 2011 ingezette aandacht voor de jeugd met o.a. het schoolkaatsen werpt duidelijk zijn vruchten af en een groot compliment voor de inzet van hun trainers en coaches.

Noa Elzinga veroverde met 14 prijzen 34 punten en werd winnaar van het individueel klassement van de K.N.K.B. bij de pupillen meisjes. Femke Folkerts werd daarin tweede. Jelle Cnossen werd in de jongenscategorie 3e in het individueel klassement. Verder een 4e plaats voor Lisanne Leijenaar een een 5e plaats voor Jessie Rekker bij de schoolmeisjes. Bij de welpen jongens behaalde Edwin Arjen Yska een 5e plaats.

De grote winnaars waren echter de meisjes pupillen. Het is de gewoonte dat de tegenstanders -waartegen gespeeld is in de finale – worden uitgenodigd. Eerst werden de verliezers Mayke Boonstra, Marscha Broersma en Marije van der Molen met hun begeleider Hielke Miedema uit Stiens naar voren gehaald. De meisjes ontvingen en waardebon en Hielke een bos bloemen. Daarna werden Noa, Inge en Femke het podium opgeroepen. Zij werden niet alleen Nederlands kampioen maar wonnen ook het afdelingsklassement bij de meisjes pupillen. Zij ontvingen een foto op hout van hun optreden tijdens het NK.

Dan de freule winnaars (foto), grote favoriet Exmorra ging uiteindelijk met de 2e prijs naar huis. Albert Feenstra, Pieter Jan Leijenaar, Jelmer Dijkstra en hun coach ontvingen ook een attentie van de KV Bolsward. De winnaars Jelle Cnossen, Hidzer Boogaard en Menno Galema kregen op het podium uit handen van de eerdere winnaars van de freule Peter van Zuiden en Willem Hilverda (Hendrik Bouhuis was verhinderd), ook hun foto op hout uitgereikt. Al met al een uitstekend jaar voor de KV Bolsward.

Jelle Cnossen, Hidzer Bogaard en Menno GalemaJelle Cnossen ontving ook nog de Klaas Kingma trofee. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan het jeugdlid van de vereniging die de kaatsvereniging op een positieve manier uitdraagt.

 

 

 

Foto’s Peter Siemensma

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.