Succes voor Bolswarder karateka’s op nationaal examen in Harderwijk

Zondag 21 mei zijn Mark Bakker (41) en Henk Wortman (45) uit Bolsward tijdens het nationaal afgenomen examen van de Karate-do Bond Nederland in Harderwijk, geslaagd voor respectievelijk de tweede Dan (graad hoger dan zwarte band) en eerste Dan (zwarte band) karate.

Karate is een vechtkunst waarbij de nadruk ligt op het gebruik van stoot- en traptechnieken. Karate kent verschillende stijlen. Wortman en Bakker haalden hun gradaties voor de stijl Shito Ryu karate-do, een stijl waarbij naast de harde Japanse vormen ook invloeden merkbaar zijn uit de Chinese, meer vloeiende, vormen.

Bakker (sinds 2011 in bezit van de zwarte band) en Wortman trainen bij Budovereniging ShinBuKen Bolsward, waar naast karate, Iaido en Aikido onderwezen wordt. De dojo is gevestigd op de hoek Kerkstraat/Broerestraat. De karatelessen worden gegeven door Sensei Herman Veltman (vierde dan).

De Bolswarder karateka’s hebben gedurende het laatste jaar gedisciplineerd naar het examen toegewerkt, waarvan het laatste half jaar extra intensief door 5 tot 6 keer per week te trainen.

De examens bestaan o.a. uit vrij vechten, techniek laten zien met/zonder tegenstander en kata’s (vastgestelde vormen).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.