Subsidies voor sportverenigingen in Súdwest-Fryslân

De gemeente Súdwest-Fryslân vindt het belangrijk dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Van sporten en bewegen word je blij, het is goed voor je gezondheid én het brengt je in contact met andere mensen.

In onze gemeente zijn ongeveer 400 sportverenigingen actief. Van handboog schieten tot zeilen en van Fierljeppen tot skeeleren. Deze verenigingen zijn er voor jong en voor oud. Voor mensen die gezond zijn of aan hun gezondheid werken. En voor mensen met of zonder beperking. Iedereen moet in de gelegenheid kunnen zijn om te gaan sporten en bewegen, zowel binnen als buiten en liefst zo dicht mogelijk bij huis.

Daarom investeert de gemeente in  sportverenigingen. Als sportvereniging kun je bijvoorbeeld subsidie krijgen voor het organiseren van sportevenementen of het opleiden of in dienst nemen van trainers. Maar er is ook geld beschikbaar voor gehandicaptenteams of als je als vereniging nieuwe doelgroepen wilt aanspreken.

Gymnastiekvereniging de Stânfries vraagt al jaren subsidie aan. Hierdoor kunnen zij kinderen steeds iets nieuws bieden, want alleen met contributie redden ze dat niet. VV Nijland heeft mede door de sportsubsidie een sportkooi kunnen neerzetten waar het hele dorp gebruik van kan maken. Benieuwd naar hun verhalen? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Via deze link lees je meer over de subsidiemogelijkheden.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.