Subsidiepot kortingsactie fietshelm nu al leeg

Om het gebruik van fietshelmen te stimuleren, lanceerde de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) op 14 oktober een kortingsactie. Friezen van 55 jaar en ouder kregen 25 euro korting op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm. Inmiddels hebben 1600 Friezen van de actie gebruik gemaakt. Hiermee is het beschikbare budget van 40.000 euro op. Dit betekent het einde van de kortingsactie.

De actie was mede mogelijk door subsidie van de provincie Fryslân. ‘Ik vind het fantastisch dat zoveel Friezen van de actie gebruik hebben gemaakt en voortaan met een fietshelm de weg op gaan’, reageert verkeersveiligheidsgedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. ‘En natuurlijk blijven we het gebruik van de fietshelm ook in de toekomst stimuleren. Zowel voor ouderen als voor jongeren.’

Fietshelm

Fietsen is gezond en houdt jong. Het is goed als mensen dit tot op hoge(re) leeftijd kunnen blijven doen. Belangrijk is wel dat fietsers, en zeker oudere fietsers, zich bewust zijn van de risico’s en de mogelijkheden om die te verminderen. Het gebruik van een fietshelm vermindert de kans op hersenletsel bij een ongeval met een derde. Uit onderzoek blijkt dat vooral 55-plussers veel baat kunnen hebben bij het dragen van een fietshelm. De kortingsactie richtte zich daarom specifiek op deze Friese doelgroep.

Meer informatie: www.stichtingsbv.nl/fietshelm.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.