Su mooi het ut der nog nooit in leit (foto album)

Nadat vanmorgen een laatste inspectie werd gehouden konden vanmiddag om 13.00 uur de eerste schaatsers hun ijzers onder binden op de ijsbaan van Bolsward.

De ijsvloer ligt er volgens de gebruikers perfect bij. “Su mooi het ut der nog nooit in leit”: Aldus een wat oudere schaatser.  Anton van der Weide, voorzitter van de ijsvereniging Bolsward verteld dat men vorig jaar de baan een dag te vroeg had open gedaan.

Omdat daar veel gebruikers op af kwamen en er nog water tussen de asfaltbaan en het ijs zat brak de baan toen in stukken uiteen. Nu is er aan de binnenzijde van de baan nog een klein gedeelte waar  er nog water onder het ijs zit en deze stukken zijn afgezet om te beschermen.

Er wordt ondertussen flink gebruikt gemaakt van de baan. Een aantal klassen van het Marnecollege krijgt in plaats van gymnastiek schaatsen op de ijsbaan. Ook de basisscholen zullen de komende dagen langskomen op de ijsbaan om samen met de kinderen veilig te kunnen schaatsen.

De ijsbaan is open. Toegang is voor kinderen t/m 11 jaar € 1,00  per keer, t/m 15 jaar € 1,50 en vanaf 16 jaar € 2,50. Seizoenskaarten zijn € 2,50, € 3,50 en €20,00.

Leden hebben uiteraard het meeste voordeel. Een lidmaatschap geeft recht op een seizoenskaart en kost € 10,00. Een gezinsabonnement is €15,00 Dit is dan voor twee volwassen en alle kinderen t/m 15 jaar.

Winteralbum 2013


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *