Stufi actie Bolsward

Op donderdag 06 februari zijn SP leden Jacqueline en Ronald naar het Marne College in Bolsward geweest.

 

Rood, de jongerenafdeling van de SP, wil met de Stufi actie bij scholieren onder de aandacht brengen dat ze straks misschien geen studiefinanciering meer krijgen. Het huidige kabinet is namelijk van plan om in de studiefinanciering van scholieren te gaan snijden!

Jacqueline en Ronald hebben de scholieren ondervraagd wat zij hier van vonden? Ronald: “de scholieren die wij gesproken hebben vonden deze plannen niks en gingen graag als protest met hun toekomstige studieschuld op de foto”. Verder waren er veel reacties waaruit bleek dat de scholieren tegen de plannen zijn. De scholieren gaven namelijk ook aan, dat de bezuinigingen op de studiefinanciering er voor zorgen dat de drempel om verder te gaan studeren wel heel erg hoog wordt. Ronald vind dat je jongeren juist moet stimuleren om een vervolg studie te gaan doen, dat vergroot hun kans op de arbeidsmarkt.

Als je de studiefinanciering afschaft wordt studeren voor veel jongeren onmogelijk gemaakt. Ronald en Jacqueline roepen, samen met de scholieren op, om niet alleen maar de bezuinigingsplannen te verschuiven. Veeg die plannen echt van tafel en houdt het studeren voor jongeren toegankelijk, voor iedere beurs.

Ronald roept alle scholieren en studenten op: “Ben jij ook tegen deze bezuinigingsplannen? Laat je dan horen en spreek je uit via http://rood.sp.nl/spreekjeuit”.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.