Strubbe (SP) stopt als raadslid

Ruben Strubbe legt volgende maand zijn werkzaamheden als raadslid neer, Strubbe is namens de SP raadslid maar merkte dat de werkzaamheden binnen de fractie soms moeilijk te combineren waren.

Strubbe:”Andere mensen helpen is voor mij heel belangrijk en dit kon ik doen als vrijwilliger bij de brandweer. Dit zorgt echter ook voor spanning, door een toch al drukke agenda. Onze SP achterban mag niet de dupe worden van de activiteiten die ik ontplooi buiten de fractie om. Ik wil dingen graag goed doen en geen half werk afleveren. De brandweer is voor mij belangrijk, maar ik vind ook dat het raadswerk voor de SP goed moet worden gedaan en dus heb ik voor mezelf een keuze moeten maken. Deze keuze was niet makkelijk. Als SP raadslid doe je dit met idealen die je wil realiseren, wanneer je na een jaar er uit stapt heb je niet bereikt wat je wilde. Toch is dit absoluut geen verloren tijd geweest”.

Voorzitter van de SP,Tineke Mollema, vindt het een moedige beslissing van Strubbe:”Ruben heeft gewerkt aan de basis voor de fractie door zijn aandeel in het schrijven van het verkiezingsprogramma. Hij dook onervaren het raadswerk in en had onder andere veiligheid en financiën in zijn portefeuille. Het is altijd jammer als iemand de raad voortijdig verlaat”.

De verwachting is dat op de algemene ledenvergadering van 30 juni een opvolger gepresenteerd zal worden.

 

(foto: Twitter)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *