Strijdlustig SC Bolsward verliest van koploper Groninger Boys (3-0)

GRONINGEN – Na een comfortabele busreis met een VIP-bus van ITS uit Boslward moest SC Bolsward zondag de eerste wedstrijd na de winterstop aantreden tegen koploper Groninger Boys met in de gelederen de robuuste goalgetter Freddy de Grooth.

Dat het hele elftal van Groninger Boys op de spits is afgestemd is geen geheim in deze sterke derde klasse. Op het winderige sportcomplex en onder druilerige omstandigheden begonnen beide teams een beetje afwachtend aan de
wedstrijd. De thuisploeg probeerde de wedstrijd te controleren, maar had de nodige moeite met het goede en vroege
storen van de Bolswarders. Ook het bereiken van hun goudhaantje in de spits bleek voor de Groningers een moeilijke
opgaaf omdat “de frikandel” prima in de sandwich zat bij de geconcentreerd spelende Maxime Mulder en Tom Bleeker.
Ook de technisch begaafde spelverdeler Mohamed van de Groninger Boys moest regelmatig zijn meerder erkennen in zijn (bij)naamgenoot Mo (Mounir Bouasrar) van de Bolswarders. In de 35e minuut kwam de koploper toch op voorsprong door een klein verdedigend onoplettendheidje bij een standaard situatie, vanuit een scherp gegeven corner mocht de vrijstaande Bermudez de 1-0 tegen de touwen knikken. Ondanks deze tegenslag bleef SC Bolsward zijn eigen spel spelen.

Het eerder genoemde vroege storen van de hardwerkende Paul Huisman en Sahan Demirbas leverde vlak voor rust een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied op. De fraai genomen vrije trap van Romano Perridon leek richting kruising te gaan maar werd door een goede reflex van de keeper net over getikt. Na exact 45 minuten floot scheidsrechter Achttien voor het bakje thee met een ruststand van 1-0.

Na de theepauze bleven de Bolswarders het de Groningers in eerste instantie moeilijk maken. In de 52e minuut stuurde Bouasrar enkele Groningers het bos in en gaf Paul Huisman een niet te missen kans op de gelijkmaker, helaas voor de meegereisde Bolswarder aanhang verdween de schuiver van Huisman langs de verkeerde kant van de paal. In de hierop volgende uitval van de Groningers scoorde Apostel de 2-0 door een afvallende bal van de rand van de zestien achter Demirci te schieten. Het vlagsignaal voor buitenspel van een Groninger speler die het zicht van keeper Demirci hinderlijk belemmerde ten spijt, de 2-0 stond op het scorebord en de wedstrijd was gespeeld.

Daarba vloeiden de krachten en het geloof in een goed resultaat weg bij de Bolswarders. Voor de statistieken mocht Freddy de Grooth via een gemakkelijk gegeven penalty, door een ongelukkig aangeschoten handsbal nog de 3-0 binnenschieten en zijn 42 e doelpunt bijschrijven alvorens scheidsrechter Achttien het welletjes vond.
Groninger Boys was de terechte winnaar in deze wedstrijd maar SC Bolsward hoeft zeker niet te wanhopen gezien het vertoonde spel en de inzet en zal ongetwijfeld nog de nodige punten gaan pakken.

Zondag speelt SC Bolsward om 14.30 uur thuis tegen L.V.V. Friesland.