Strijd om voorleeskampioenschap regio Bolsward

Woensdagavond 24 februari organiseert Bibliotheek Bolsward de voorleeswedstrijd om het voorleeskampioenschap 2016 van de regio Bolsward.

De voorleeskampioenen van 12 basisscholen uit Wommels, Wjelsryp, Workum, Warns, Koudum, Witmarsum, Makkum, Exmorra, Parrega en Tjerkwerd treden in de bibliotheek van Bolsward voor het voetlicht en lezen een door henzelf gekozen fragment voor uit een kinderboek.

De presentatie van de voorleeswedstrijd wordt verzorgd door de Friese Singer/songwriter Lysbeth Munniksma. Zij verzorgt ook de pauze act.) In de jury zitten Jildau van der Wal leesconsulent i.o , Anneke Wildschut leerkracht Súdwester en Marja Koops jeugdbibliothecaris o.a. in bibliotheek Koudum

De kinderen zijn tijdens een voorleeswedstrijd op school voorleeskampioen geworden en hebben zich vervolgens aangemeld voor de landelijke wedstrijd.

In totaal doen er in Fryslân dit jaar 186 kampioenen mee. Zij strijden in de 4 regiorondes van Bibliotheken Mar en Fean om een plekje in de provinciale ronde op dinsdag 12 april in Theater de Skâns in Gorredijk.
De provinciale winnaar vertegenwoordigt Fryslân op de landelijke finale op 25 mei a.s. in de Schouwburg van Amstelveen.

In totaal doen er dit schooljaar 3257 scholen mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd en waren er ruim 205.000 deelnemers.

De meest voorgelezen boeken waren dit jaar: Dagboek van een Muts van Rachel Renée Russell, Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens en Juffrouw Pots van Tosca Menten.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.