Verkeerslichten maken plaats voor rotondes en fietstunnels

Dinsdagavond presenteerden de gemeente Súdwest-Fryslân en de provincie Friesland hun visie op hoe het kruispunt Bolsward West eruit moet komen te zien.

Het huidige kruispunt met verkeerslichten moet plaats maken voor een geheel nieuwe entree van Bolsward door twee rotondes aan te leggen. Hierdoor zal er een betere en veiligere verkeerssituatie ontstaan voor het verkeer. Momenteel is er met name in de spits veel overlast van de verkeersdrukte.

De eerste rotonde moet het verkeer vanaf de Twibaksdyk, de Tjerkwerderweg en de Harlingerstraat geleiden, de tweede grote rotonde zal het verkeer vanaf de kleinere rotonde, het verkeer op de N359 en op de Oude Rijksweg geleiden. Fietsers hoeven in deze visie niet meer de N359 en de Oude Rijksweg over te steken. Hiervoor zullen twee fietstunnels worden aangelegd.

In de visie staat ook het nieuwe busstation getekend, deze moet volgens de gemeente komen op de hoek van Industriepark en de Twibaksdyk. Tegen deze locatie lopen nog de nodige rechtelijke procedures.  De verwachting is dat hierover meer duidelijkheid is in 2017. Eerder zal dan ook niet begonnen worden met de aanleg van de nieuwe entree van Bolsward

Voor de kleine rotonde bestaat overigens de mogelijkheid dat het oorlogsmonument verplaatst zal moeten worden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.