Stinzenflora-seizoen geopend

Het vroege voorjaar breekt aan, de dagen lengen en de eerste sneeuwklokjes, crocussen en winterakonieten komen tevoorschijn. Het groene erfgoed van tuinen en parken met vaak royale vijverpartijen, lanen en bijzondere boomgroepen is het hele jaar een bezoek waard. Maar vooral in het vroege voorjaar, wanneer de bloeiende stinzenplanten de locaties nóg mooier maken.

Maar waar en wanneer moet je er zijn? Vanaf 11 februari biedt de website stinzenflora-monitor.nl het overzicht van bloeiende stinzenplanten op locaties in Fryslân, Groningen en Noordwest Duitsland.

De stinzenplanten zijn vaak aangeplant door de adellijke families die hun tuinen in het vroege voorjaar wilden opfleuren. Al eeuwenlang komen de planten ieder jaar trouw weer naar boven. Vanwege de historie, grondsoort en ligging is iedere locatie anders en bloeit niet alles tegelijk. De stinzenflora-monitor biedt gedurende het seizoen (februari tot mei) een overzicht van de soorten, bloeitijden en op welke locaties ze te vinden zijn.

Over de Stinzenflora-monitor

De website is een samenwerking van verschillende organisaties en daarmee een netwerk van eigenaren en beheerders van stinzenflora-tuinen en parken. Dit jaar doen er in totaal 15 locaties mee. Vanaf februari tot begin mei voeren vrijwilligers wekelijks foto’s en bloeigegevens in, zodat bezoekers van de website up-to-date op pad kunnen om van de bloeiende stinzenflora te genieten.

Foto (C): Sjoerd Hogerhuis, Stichting Martenastate

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.