Stichting Omtinken wil terug naar "zorg voor elkaar"

Terug van het tijdperk ‘ alles draait om ik ‘, naar ‘ zorg voor elkaar ‘, dat is de doelstelling van Stichting Omtinken.

De Bolswarder stichting Omtinken is een nieuwe stichting voor 50+ waarbij het draait om zorg voor elkaar. Daar waar veel eenzaamheid is bij deze doelgroep of waar gezocht wordt naar een nieuwe invulling in het leven, wil de stichting die aanvulling zijn. Dit wil de stichting bereiken door verbindingen te leggen tussen mensen onderling. Daarbij betrekt de stichting de lokale initiatieven van vrijwilligers en lokale ondernemers zodat er weer een gemeenschapszin ontstaat.

Bolswarder Johan Haitsma is de man achter de nieuwe stichting  en liep al jaren met dit idee in zijn hoofd:”Ik wil een verandering aanbrengen in de manier hoe wij met elkaar omgaan en probeer met dit initiatief een ‘omdenken’te bewerkstelligen”. Eerst wil Haitsma dit in Bolsward opstarten en mocht dit aanslaan dan hoopt hij dat het idee als een olievlek door heel Nederland zich gaat verspreiden.

De stichting zoekt coördinatoren, vrijwilligers die de wijk willen ingaan naar die mensen die graag in verbinding willen komen met anderen. Deze mensen kunnen donateur worden en krijgen daarvoor diverse lokale en landelijke activiteiten voorgeschoteld, waarbij voorop staat dat ze samen met de vrijwilligers, andere donateurs en de stichting betrokkenheid voelen en er weer toe doen.

Op de Facebookpagina van de stichting staat meer informatie.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *