Stichting Jongerenwerk Bolsward stopt ermee

Na drie jaar aan de Burgemeester Praamsmalaan sluit Stichting JwB definitief haar deuren. De oorzaak van de sluiting van het Jongerencentrum zijn het steeds verder teruglopen van subsidies en het teruglopen van het bezoekersaantal.

Dit laatste heeft ook weer te maken met het steeds kleiner worden van de mogelijkheden om activiteiten te organiseren omdat er niet voldoende financiële middelen meer voor zijn. JwB was voor haar bestaan geheel afhankelijk van subsidies en donaties. Het bestuur heeft het laatste jaar zelfs nog op no cure no pay basis een extern bureau ingeschakeld om extra subsidies of donaties binnen te halen, maar helaas is daar niet de respons op gekomen waar JwB op had gehoopt.

Hier komt nog bij dat JwB drie jaar lang het pand van de gemeente heeft mogen gebruiken zonder huur af te dragen, maar het is niet zeker of dit op den duur zo zou kunnen blijven. Daarom heeft het bestuur na veel rekenwerk uiteindelijk de conclusie getrokken dat doorgaan niet langer verantwoord is. Het jongerencentrum is vanaf heden gesloten, enkele reeds geboekte feestjes gaan nog wel gewoon door.

Het bestuur bedankt hierbij ook van harte alle vrijwilligers en alle jeugd die de afgelopen drie jaar tot een groot succes hebben gemaakt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.