Steppers zijn binnen

161 steppers vertrokken zondagmorgen om 0.00 uur vanaf de Bargefenne in Bolsward voor hun Elfstedentocht op de step, en zestien en een half uur later kwam de eerste stepper weer terug op diezelfde Bargefenne.

Het was Lieuwe Palstra uit Bolsward die na 240 km weer als eerste aantikte, Palstra wielrenner bij de amateurs, stond voor de 2e keer aan de start en het was ook de tweede keer dat hij als eerste aankwam.

Onder de deelnemers stonden ook Tjalling van der Schaaf die samen met Syb van der Ploeg voor het goede doel stepte. Tjalling voor Alp d’HuZes en Tjalling voor Make a Wish. Helaas viel Van der Schaaf in Sneek geblesseerd uit. Op dat moment zat  het duo, wat bij elkaar was gebleven, voor de bezemwagen.  

Maar door de tijdcontrole in Oudemirdum en een stevige tempoversnelling kon Syb zich terug steppen in de grote groep en arriveerde rond 17.45 uur weer in Bolsward. Het was zijn zwaarste Elfsteden  die hij heeft volbracht, maar het is wat hem betreft niet de laatste keer dat hij aan de start stond. De laatste drie steppers waren om 18.30 uur weer terug. In totaal vielen er zes steppers uit.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.