Steppers klaar voor vrije inschrijving

Daar waar velen in de nacht van oud en nieuw elkaar gelukkig nieuwjaar zullen wensen, zitten tientallen en wellicht enkele honderden sportievelingen klaar achter de computer.

Want op 1 januari begint de vrije inschrijving voor de Elfstedentocht voor steppers. In de maand december kunnen deelnemers die vijf  maal of vaker de Elfstedentocht hebben uit gestept, waarvan tenminste eenmaal in de jaren 2012, 2013, 2014 of 2015 zich nog inschrijven.

Tot nu toe maakten 40 steppers gebruik van die voorinschrijving en dat betekent dat er 1 januari nog zo’n 130 kaarten zijn om te verdelen. Maar daarvoor zal behoorlijk wat belangstelling zijn want in januari van dit jaar schreven bijna 300 mensen zich in voor de overgebleven kaarten. Die waren binnen 19 uur verdeeld.

Opgave

De website was dan ook overbelast op de eerste dag van het nieuwe jaar met steppers die zich wilden inschrijven. Maar men kan zich ook via de mail opgeven (stepelfsteden@gmail.com) met de gevraagde gegevens zoals op het inschrijfformulier. Ook kan via de mail een step gehuurd worden. Steppers dienen zich individueel per mail op te geven. Op volgorde van binnenkomst worden dan de kaarten verstrekt. “Vrije inschrijvingen die voor 1 januari 00:00 uur binnen komen worden verwijderd en niet behandeld”: Zo laat het bestuur ons weten. Dit om iedereen een gelijke kans te geven.

Vrijwilligers

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers want bepaalde vrijwilligers zijn moeilijk te vinden. Het gaat dan met name om bandenplakkers, verkeersregelaars en mensen die helpen bij het opbouwen enafbreken van het finish terrein. Ook zij kunnen zich via de mail opgeven.

Foto: Tonnie Siemonsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.