Stella van Gent nieuwe wethouder Súdwest-Fryslan

De fractie van de PvdA Súdwest-Fryslân draagt Stella van Gent (44) voor als kandidaat wethouder in de gemeente Súdwest-Fryslân. Zij volgt daarmee Sjoerd Tolsma op, die een nieuwe baan heeft geaccepteerd als directeur Wonen Welzijn Zorg bij de KwadrantGroep. De formele installatie staat gepland op 2 juli a.s.

De keuze voor Stella van Gent, is vooral ingegeven door de jarenlange kennis en ervaring van haar als raadslid in de voormalige gemeente Sneek en als sectormanager Jeugd, Onderwijs & Cultuur in de gemeente Leeuwarden. De “sociale portefeuille”, die zij gaat overnemen van Sjoerd Tolsma sluit daar goed op aan. De decentralisatie van taken van het rijk naar gemeenten op het gebied van Werk, Zorg en Jeugd, vragen van gemeenten een andere en nieuwe koers. Stella van Gent is daar de persoon voor om deze maatschappelijke ontwikkeling op grond van haar ervaring daadkrachtig aan te pakken.

Fractievoorzitter Johan Feenstra verheugt zich op de samenwerking met Stella: “met haar communicatieve vaardigheden is Stella in staat de komende jaren het boegbeeld voor de PvdA in onze gemeente te worden. Ze heeft duidelijk een “rood hart”, en beschikt over een groot netwerk”.

De PvdA fractie heeft er alle vertrouwen in dat zij een goede en waardevolle aanvulling is in het college van B&W. Kortom Stella van Gent is voor de gemeente Súdwest- Fryslân de juiste vrouw op de juiste plaats.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.