Stel blijft langer vast na mishandeling

Bolsward-De moeder (23) van het mishandelde jongetje blijft nog zeker twee weken vast zitten. Ook haar vriend (22) blijft al die tijd in de cel. Dit heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten.

De twee verdachten wordt poging tot doodslag of zware mishandeling ten laste gelegd. Nadat de moeder zelf 112 had gebeld om hulp, trof het ambulance personeel het slachtoffertje bewusteloos aan.

Artsen in het Antonius ziekenhuis kregen na het zien van het letsel argwaan over de oorzaak hiervan en waarschuwden de politie. Die hielden daarop de vriend van de moeder aan. Het jongetje werd overgeplaatst naar het UmcG omdat de verwondingen te ernstig waren om in Sneek te blijven. Zijn toestand was vrijdag nog steeds zorgwekkend. Het  ventje is inmiddels onder toezicht van de kinderbescherming. Dit had de de jeugdzorg in Den Haag al twee keer om gevraagd. Die tweede aanvraag liep nog en jeugdzorg Haaglanden vermoed dat de verhuizing naar Bolsward een vlucht is geweest.

(Foto:Jaring Rispens)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.