Steeds meer verzet tegen afstoten zwembad

Het voornemen van burgemeester en wethouders om het zwembad Vitaloo per 2018 af te stoten heeft tot boze reacties geleid onder de Bolswarder bevolking.

 

In een vrij korte tijd werden al ruim 1000 handtekeningen opgehaald onder de Bolswarder bevolking. Niet alleen worden de handtekeningen huis aan huis gevraagd, ook bij vele Bolswarder winkeliers liggen handtekeningenlijsten welke veelvuldig getekend worden. Deze zullen woensdag aangeboden worden tijdens de raadscommissie Boarger en Mienskip.

Ook de politiek laat zich inmiddels horen zo is de fractie van CDA SWF is van mening dat sluiting van het zwembad in Bolsward nu nog niet nodig is zij vinden dat het college van B&W samen met de inwoners van Bolsward een oplossing moeten vinden om het zwembad voor Bolsward te behouden. Er is voldoende tijd tot 2018 om samen een vorm te vinden die het voortbestaan mogelijk kan maken. Hierbij speelt de eigen verantwoordelijkheid van de inwoners en de maatschappelijk organisaties een belangrijke rol in het voortbestaan van het zwembad. Niet afschuiven naar de gemeente, maar samen kijken naar creatieve mogelijkheden. Het CDA is van mening dat niet alleen naar de economische waarde moet worden gekeken, de maatschappelijke waarde is ook groot en belangrijk, voor alle inwoners van Bolsward en omgeving, maar zeker ook voor het voorzieningen niveau in de gemeente SWF.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.