Bolsward tijdelijk parkeerverbod Gasthuissingel tussen Hid Herostraat en Hid Heroplantsoen

DeBolswardgids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Bolsward tijdelijk parkeerverbod Gasthuissingel tussen Hid Herostraat en Hid Heroplantsoen.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Overwegingen van het besluit:Juridisch kader• Wegenverkeerswet 1994;• Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV1990);• Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);• Algemene wet bestuursrecht (Awb);• Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan Súdwest-Fryslân (GVVP, vastgesteld 16 mei 2013).Doelstellingen Wegenverkeerswet 1994De doelstelling van de Wegenverkeerswet 1994 zoals aangegeven in artikel 2 is in dit geval:1. het verzekeren van de veiligheid op de weg2. het waarborgen van de bruikbaarheid daarvanVereiste van het besluitDe gemeente moet een verkeersbesluit nemen voordat zij borden langs de weg zet (artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet). Voor de borden die een ‘verbod’ en ‘gebod’ inhouden is een verkeersbesluit nodig(artikel 12 BABW).MotiveringAanleidingDoor de herinrichting van het centrum van Bolsward en de vervanging van een brug is doorgaand verkeer door het centrum van Bolsward volgens planning vier maanden gestremd, de bereikbaarheid blijft gegarandeerd. De routes voor het openbaar vervoer lopen in één richting ook door het centrum, de openbaar vervoer route de andere kant op loopt via de Gasthuissingel. Bereikbaarheid alleen is onvoldoende voor het openbaar vervoer en omrijden zou de dienstregeling ernstig verstoren, deels geen openbaar vervoer en deels zal mende aansluitingen elders missen.ErvaringenEerder zijn er ook omleidingen geweest via de route Gasthuissingel waarbij het openbaar vervoer zowel heen als terug langs deze route reed. De omleiding is zonder problemen in te passen in de dienstregeling. Ervaring leert alleen dat geparkeerde voertuigen op het benoemde deel van de Gasthuissingel de dienstregeling kunnen verstoren en in algemene zin de bereikbaarheid en doorstroming beperken. Het overige deel van de Gasthuissingel waar de route over gaat is al voorzien van een parkeerverbod aan beide kanten van de wegOverwegingenHet is onwenselijk dat er geparkeerde auto`s staan op de rijbaan gelet op een vlotte en veilige doorstroming van al het verkeer. De rest van de Gasthuissingel welke onderdeel is van de openbaar vervoer route heeft al aan beide kanten van de weg een parkeerverbod. Het parkeerverbod is alleen noodzakelijk gedurende de stremming in het centrum, planning is vier maanden. De geparkeerde voertuigen moten tijdelijk elders parkeren. Er zijn voldoende parkeervoorzieningen in de omgeving.OverlegHet verkeersbesluit is met de politie overlegd.BesluitOp basis van de hiervoor beschreven overwegingen wordt besloten om een (tijdelijk) parkeerverbod in te stellen op de Gasthuissingel tussen Hid Herostraat en Hid Heroplantsoen door middel van het plaatsen van E1 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.InwerkingtredingDit besluit treedt in werking zodra de bebording is aangebracht.CommunicatieDit besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

 

Onderwerp: Verkeer | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/stcrt/2021.

Dit artikel verscheen op deBolswardgids.nl op 06-06-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Bolsward, deel het met je vrienden!

Auteur

Redactie deBolswardgids.nl
Redactie deBolswardgids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen bolsward
  2. stcrt-2021-4057

Gerelateerde berichten