Start kaartverkoop Najaarsconcert Oratoriumvereniging Bolsward

De klanken van de Matthäus-Passion zijn nog maar net verstomd of het volgende grote werk staat al op de lessenaar van dirigente Pauli Yap.

Dit najaar op 18 november zal zij met de Oratoriumvereniging Bolsward (OVB) enkele prachtige werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy ten gehore brengen. Te weten het Lobgesang, Psalm 42 en Orgelsonate nr 3/1e deel. Dit alles vindt plaats in de Martinikerk te Bolsward in een zeer bijzondere setting. Het Hinsz orgel zal een belangrijke rol vervullen en daarom zal het koor bovenop de kerkbanken onder het groot orgel op een speciaal daarvoor ontworpen podium plaats nemen.

Alle stoelen in de kerk zullen omgedraaid worden zodat zowel orgel als koor een prachtig geheel zullen vormen. Oude tijden herleven op deze manier want in de begin jaren van de OVB is de Matthäus-Passion ook op deze manier uitgevoerd. Voorafgaand aan het concert zal er een lezing over de werken en componist gehouden worden.

De kaartverkoop voor dit bijzondere concert start op zaterdag 23 juni a.s. bij Theater Sneek (0515-431400) en via de website www.ovb-bolsward.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.