Start inschrijving Decathlon Winterfiets Elfstedentocht

Friesland Beweegt

Stichting Friesland Beweegt organiseert in samenwerking met de Fietsersbond op 5 februari 2017 voor de 3e keer de Decatlon Winterfiets Elfstedentocht. Ieder jaar zijn er weer vele wintervaste wielrijders die deze heroïsche, barre tocht langs de 11 Friese steden uit willen rijden. Dat dit nog niet zo eenvoudig is bleek in 2016 wel, toen slechts 400 van de 1500 deelnemers de finish haalden…

De deelnemers kunnen rekenen op een nóg uitgebreidere ondersteuning van EHBO en andere hulpdiensten. Honderden warmtedekens, bussen die klaarstaan voor de opvang van uitvallers en een fijnmazig communicatie netwerk zijn maar een greep uit de verbeterde veiligheidsmaatregelen. Ook in de voorbereiding wordt extra ondersteuning aan de deelnemers gegeven. Zo verzorgt een professionele wielercoach regelmatig Vlog’s over geschikte voeding en kleding. Hoofdsponsor Decathlon geeft korting op speciale winterpakketten en een bekende wielerkleding fabrikant heeft speciaal voor de Winterfiets Elfstedentocht een kledinglijn ontworpen.

De jubilerende, Koninklijke IJsclub Stiens zal dit jaar een extra stempelpost verzorgen. Met een warme kop snert kunnen de fietsers zich daar opmaken voor het laatste stuk, via het beroemde Elfstedenbruggetje bij Bartlehiem naar Dokkum en tenslotte Leeuwarden. Uiteraard gaan we er vanuit dat, met onderweg een stevige kop snert en het bekende harinkje van Doede Bleeker, iedereen de nieuwe, weerbestendige stempelkaarten vol krijgt.

Ook voor de komende editie is het maximum aantal deelnemers op 1500 gesteld. Naar verwachting zullen er, net als het afgelopen jaar, grote rijen inschrijvers op de voorinschrijving af komen. Deze is Zondag 27 november tussen 13:00 en 16:00 uur bij Decathlon in Leeuwarden. Voor zover er daarna nog plaatsen beschikbaar zijn, komen deze vanaf dinsdag 29 november 10:00 uur via www.winterfietselfstedentocht.frl beschikbaar.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.