Stadhuis in zand nagebouwd (foto album)

Het was de Nederlands kampioen Jeroen Advocaat zelf die donderdag en vrijdag twee zandsculpturen bouwde aan de voet van het bordes van het stadhuis van Bolsward.

 

Donderdag bouwde hij de toren met tropische vlinders en vandaag bouwde hij een deel van het stadhuis zelf met het bordes.

De sculpturen worden gebouwd met jong rieverzand, dit is hoekig en als het goed aangestampt wordt is het een stevige “brok” zand waarmee prachtige bouwwerken gemaakt kunnen worden. Jeroen is ook verantwoordelijk voor één van de sculpturen die momenteel in Sneek te bewonderen zijn. Ook in Bolsward was veel belangstelling voor het werk van Jeroen. Regelmatig stond hij het publiek te woord op de vele vragen die men aan hem stelde.

Foto album

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.