Springkussenfestival voor het goede doel

LOLLUM – In Lollum wordt zaterdag 16 augustus van 10.00 tot 20.00 uur op het kaatsveld aan de Schoolbuurt 8 een groot springfeest gehouden onder het motto: Kinderen springen voor kinderen.

Op het terrein het dorp staan tientallen soorten springkussens, zoals een waterglijbaan, klimtoren en vele andere spannende attracties. Voor volwassenen zijn er diverse kraampjes en een heerlijk terras. De entree voor het springterrein bedraagt 5 euro voor kinderen en 2 euro voor volwassenen.

De opbrengst van deze dag is bestemd voor het ‘Ineke Alberda Scholenproject’ in Tanzania. De Stichting ProTanZ heeft in het armste gedeelte vanTanzania, in het plaatsje Kilangala in samenwerking met de plaatselijke bevolking en de Regionale Overheid een schitterende kleuterschool ontwikkeld en is nu bezig met het voltooien van een lagere school annex huizen en speelvelden.

Het scholenproject is voortgekomen uit de kleuterklas die Ineke Alberda in 2006 begon en na haar dood werd voortgezet en uitgebouwd door de plaatselijke bevolking en de Stichting ProTanZ.

Tot nu toe zijn er van de Ineke Alberda lagere school al vijf lokalen gerealiseerd, twee huizen, een keuken, en zijn 2 nieuwe lokalen 2 huizen en een sportveld onder constructie. De bouw gebeurt helemaal door de plaatselijke Vakopleiding. Sinds 2013 wordt het project geëxploiteerd door de overheid. ProTanz financiert de bouw.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.