Sportpark Het Bolwerk wordt "jongerenvriendelijker"

Burgemeester en wethouders willen sportpark Het Bolwerk aanpakken en ervoor zorgen dat jongeren niet meer vernielingen plegen op het sportpark.

Deze zomer richten jongeren voor enkele duizenden euro’s schade aan. Zo werd er een brandje gesticht op een tribune, werden goals, een dugout en een hekwerk van SC Bolsward en kv Westergo vernield.

Door een aantal vandalismebestendige overdekte hangplekken te maken plus een aantal fitnesstoestellen wil de gemeente de jongeren het gevoel geven dat ze welkom zijn. Maar daarvoor moeten er wel afspraken gemaakt worden met de jongeren.

De gemeente kan het sportpark niet afsluiten omdat door Europese subsidies bepaald is dat de sportvelden een open karakter moeten hebben en vrij toegankelijk moeten zijn.

Lees ook: Vernieling op sportpark Het Bolwerk

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.