Sportend Bolsward op weg naar 2030

In het voorjaar van 2014 is “Sporthart Bolsward” met een eerste bijeenkomst in het Marne College gestart. 

Wie/ wat is “Sporthart Bolsward”?

Wij zijn een vijftal Bolswarder sporters & bestuurders, niet gelieerd aan welke politieke partij dan ook en pakken dit project op vrijwillige basis, puur uit groot enthousiasme & vooral denkend in mogelijkheden, op. Wat is het doel van “Sporthart Bolsward”? Kijken hoe sportend Bolsward zich kan versterken zodat de sportmogelijkheden worden veiliggesteld, verbeterd en uitgebreid.

Door sporters en verenigingen/clubs bij elkaar te brengen wordt er gezocht naar betere samenwerking, financieel gezondere verenigingen/ clubs én betere sportaccommodaties.
Tijdens de 3 infoavonden die inmiddels hebben plaatsgevonden zijn, dankzij de input van de aanwezigen, goede initiatieven naar voren gekomen. Met trots kunnen we melden dat een aantal projecten inmiddels zijn opgestart.
De gemeente is zeer verheugd over dit burgerinitiatief en heeft aangegeven dat ze graag met de burgers een plan wil gaan ontwikkelen over hoe Bolsward er in de toekomst, op sportgebied, uit zal gaan zien. Op 21 januari jl. was wethouder Durk Stoker dan ook aanwezig op de bijeenkomst in De Stipe met de vraag of er Bolswarders zijn die mee willen praten over de toekomst van het sporten in Bolsward.
Naar aanleiding van deze vraag is “Sporthart Bolsward” aan het werk gegaan en is een plan van aanpak gemaakt: dit wordt gepresenteerd op woensdag 29 april as.
Iedereen die affiniteit heeft met sporten in Bolsward en graag mee wil denken/praten over de toekomst, mag zich hierbij aansluiten.

Wanneer: Woensdag 29 april om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Waar: Kantine SC Bolsward (sportpark Het Bolwerk)
Graag vooraf aanmelden via: Sporthartbolsward@gmail.com

Namens “Sporthart Bolsward” heten we je graag welkom op de 29e!
Rene Tiesma, Jim van de Geer, Sjacco Miedema, Edwin Stevens en Sjoerd IJdema

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.