Spieren voor Spieren bij zwembad Vitaloo

Spieren voor Spieren is én heeft een goed doel: het onmogelijke mogelijk maken voor 20.000 kinderen met een spierziekte.

Stichting Spieren voor Spieren

Ieder kind met een spierziekte verdient spierkracht en dus spierballen. Om kinderen spierballen te kunnen geven, willen we begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe we toe kunnen werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. We willen niet alleen de beste behandeling, maar ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte door kinder- en expertisecentra te realiseren en de ontwikkeling van hulpmiddelen die elke dag leefbaarder maken. Tot slot willen we blijdschap geven: bij kinderen met een spierziekte en hun families een lach op het gezicht toveren en ze even niet aan alle beperkingen laten denken. Onze missie is om alle spierziekten de wereld uit te helpen.
Gezonde spieren voor zieke spierenOnder het motto ‘gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Bekende ambassadeurs van Spieren voor Spieren zijn o.a. Pieter van den Hoogenband, Truus en Louis van Gaal, Frank en Ronald de Boer.

Spieren voor Spieren en Optisport zwembad Vitaloo
Zwembad Vitaloo doet met alle aquasport groepen en het ouder en kind zwemmen mee aan deze actie.  In de week van 24 tot 28 oktober staan de lessen in het teken van Spieren voor Spieren.
Op vrijdag 28 oktober zwemmen de groepen 7 en 8 (de vuurvogels) van basisschool de Opbouw voor Spieren voor Spieren. Van 11.30 tot 12.30 gebruiken zij hun gezonde spieren voor zieke spieren.
Op vrijdag 28 oktober om 16.45 tot 17.45 komen 6 leden van de Zwem en Poloclub Bolsward en de familie Blaeser(de zwemmende zeehonden) in actie !

Inmiddels is er  € 603,00 opgehaald voor Spieren voor Spieren door de deelnemende teams uit Bolsward. Landelijk is er al € 16.828,00opgehaald en de definitieve opbrengst wordt zondag 30 oktober bekend gemaakt

Wilt u komen kijken dan bent u van harte welkom.
Wilt u nog een bijdrage geven dan kan dit via:
https://optisport.wintertijdchallenge.nl/challenge/zwem-je-soepel

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.