Spekrijderij op de Appelmarkt

Het was druk op de walkanten van de Appelmarkt/ Markstraat met publiek, jammer genoeg kon dat niet gezegd worden van het aantal deelnemers. Maar de organisatie was dik tevreden met de sfeer die er hing.

Wat er ook hing waren twee grote stukken spek die onder de bogen hingen. En waar de deelnemers naar konden kijken zodat men wist wat er te winnen was deze middag. Voor de jeugd geen stuk spek maar een zak spekjes want ook de jeugd mocht deze middag meedoen. Bij de heren was het verplicht om in een wollen onderbroek mee te schaatsen en op “houtsies”. Daar zaten een paar houtsies tussen die de tocht van 1963 nog hadden verreden.

Bij de dames waren twee deelnemers die streden om het spek en winnares werd Kelly Sinia. Bij de mannen was het geld gezet op Gerrit Kamstra maar pech aan het materiaal zorgde ervoor dat hij niet de gedoodverfde, die er was voor Hidde Sinia. Door de pech van zijn tegenstander mocht hij het tweede stuk spek in ontvangst nemen. Vader en dochter Sinia gingen er dus vandoor met de prijzen. Alleen of de prijzen ook in huis blijven? De winnaar blijkt geen liefhebber te zijn van zijn hoofdprijs.

(Foto’s Petra Kroon)

(Foto’s. Actiefoto’s Tonnie Siemonsma, winnaars foto Ton Visser)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.