Spekriderij op Bolswarder stadsgracht (video)

Terwijl er nog geen centimeter ijs in de grachten ligt, is de organisatie van de Spekriderij Bolsward alweer druk bezig met de voorbereidingen op een nieuwe editie.

©Petra Kroon

Die zal, uiteraard ijs en weder dienende, zaterdag 3 maart worden gehouden op het water van de Appelmarkt.  Er zijn uiteraard weer twee belangrijke regels om mee te kunnen doen aan deze wedstrijd. Ten eerste mag er alleen mee gereden worden op “houtsies” en wordt er van de deelnemers verwacht dat zij een lange wollen onderbroek aan hebben.

(tekst loopt verder onder de video)

 

Voor de winnaar bij zowel dames als heren is de prijs een zij spek. Daarnaast is er ook een prijs voor het schoonste geheel.

De wedstrijd begint, bij voldoende ijs, om 13.30 uur.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.