Spectaculaire beeld- en lichtshow Bolsward op herhaling

De reacties op de bijzondere beeld- en lichtshow op het stadhuis in Bolsward, bijna twee weken geleden, logen er niet om: van geweldig en formidabel tot episch en magnifiek. Voor wie het gemist heeft, is er goed nieuws: de show wordt vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober herhaald. Beide keren vanaf 20.15 uur.

“Het stadhuis van Bolsward zette Times Square met een magnifieke manifestatie van licht, beeld en muziek bijna drie kwartier lang in de schaduw”, aldus de een. “Het stadhuis zoals het nog niet eerder te zien was: als luxe driedimensionale projectiewand”, schreef de ander. “De klinkers trilden bijna onder de voeten van het publiek vandaan, maar de harde bastonen en opzwepende muziek versterken het schouwspel alleen maar.”

Het publiek kan de show vrijdag en zaterdag opnieuw bekijken vanaf de Jongemastraat, de Marktstraat en de Appelmarkt. Het eerste deel van de show is een terugblik op het Friese Merenproject. Het tweede deel, vanaf 20.45 uur, heeft de geschiedenis van Bolsward als thema. Voor dit deel is samengewerkt met de stichting Bolswards Historie.

Tijdens de presentaties is de binnenstad van Bolsward afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Om de beelden zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen is duisternis vereist. Lantaarnpalen, lichtreclames en etalageverlichtingen branden dan ook niet tijdens de presentaties.

De show wordt opgevoerd ter afsluiting van het Friese Merenproject waarvoor de afgelopen tien jaar enkele honderden miljoenen euro’s zijn geïnvesteerd in vele projecten. In de eerste fase van het Friese Merenproject is gewerkt aan een betere bereikbaarheid van de provincie over het water. In de tweede fase lag het accent vooral op het realiseren van voorzieningen aan de wal. Daarmee werd vooral het verblijf in dorpen en steden gestimuleerd. Daarnaast is ook geïnvesteerd in natuur en landschap, bijvoorbeeld door rustgebieden voor watervogels te garanderen en verbindingszones (‘groene wegen’) tussen natuurgebieden aan te leggen.

Foto:Petra Kroon

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.