Speciale basilica-avond sterfdag Titus Brandsma

Op 27 juli vindt er in de Sint Franciscusbasiliek aan de Grote Dijlakker te Bolsward een speciale avond plaats vanwege de sterfdag van Titus Brandsma.

Mgr. Dr. C.F.M. van den Hout, bisschop Groningen-Leeuwarden, zal hierbij de hoofd celebrant zijn.

Het koor ‘Cantus Deo’ onder leiding van Erwin de Ruijter geeft mee vorm aan de liturgie. Na een kop koffie of thee houdt pater Fernando Millán Romeral, O.Carm, Prior Generaal van de Karmelieten, een lezing in de Maria van Sevenwoudenzaal direct gelegen naast de basiliek.

Deze lezing na afloop van de eucharistieviering heeft als thema ‘Zalige Titus Brandsma, een open mens’. Dit onderwerp sluit bewust aan bij het thema van Culturele Hoofdstad LF2018, Iepen Mienskip. Juist mensen als pater Titus hebben zich ingezet en hun leven gegeven voor een samenleving waarin iedereen menselijk behandeld wordt en er levensruimte is voor alle mensen.

Om 21.15 uur wordt het boek ‘Slechts oog voor God, Kloosters in Friesland, brandpunten van innige en verborgen omgang met God – Titus Brandsma’ gepresenteerd.

Vanaf ongeveer 21.15 uur is er gelegenheid na te praten.

Ook is er gelegenheid om het naast de basiliek gelegen Titus Brandsma Museum te bezoeken, dat deze dag geopend zal zijn van 13.00 tot 22.00 uur.

U kunt zich aanmelden via het secretariaat van de parochie: secretariaat@zaligetitusparochie.nl

U bent van harte uitgenodigd.

Foto via Wikipedia.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.