Speciaal transport passeert Bolsward

Vijf grote opslagtanks van het Sneker bedrijf Holvrieka Nirota zijn vrijdagavond en zaterdagnacht vervoert van het Sneker bedrijf naar Friesland Campina in Workum.

Maar gemakkelijk ging dat niet. De tanks waren dermate groot dat het op een speciale manier vervoerd werd. De tanks met een lengte van 32  meter en een diameter van meer dan zes meter werden op diepleggers vervoerd door Sneek en via IJsbrechtum en Nijland naar Bolsward.

Via de rotonde op de Snekerstraat draaiden de wagens richting de A-7.

Snel kon er niet gereden worden want op sommige plaatsen stonden bomen of verkeersborden in de weg. Door zorgvuldig te manoeuvreren konden de wagens via de oprit van de A-7  hun weg verder vervolgen. Op de A-7 moesten de wagens van de rechterrijstrook oversteken naar de linkerrijstrook om vervolgens de oprit van de A-7 aan die zijde te gebruiken als afrit. Eenmaal aangekomen bij de Sudergowei kon men afslaan richting Workum.  In zo’n vijf uur werd de afstand van zo’n 20 kilometer van Sneek naar Bolsward afgelegd. Overigens veroorzaakte het terugplaatsen van de vangrail ter hoogte van de Kruiswaterbrug de nodige hinder. Vele Bolswarders werden tegen 5 uur gewekt door deze werkzaamheden.

Foto’s Wim Walda  en Jan Douwe Gorter. Via Groot Sneek

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.