Spanning blijft bij korfbalcompetitie

Na het verlies tegen Invicta vorig weekend moest Westergo, om aansluiting te houden met de top, zaterdag winnen van middenmoter Harkema. De pupillen van de week waren uiteraard ook weer aanwezig en deze keer was de eer voor Lieke Ettema en Elena Palali.

Michelle Dijkstra is na de opgelopen blessure in de veel te fysieke wedstrijd van vorige week nog niet inzetbaar, maar Westergo’s selectie bestaat uit 5 dames en dus was het voor trainer/coach Henk Steunebrink geen probleem om het team op volle sterkte te laten aantreden.
In de eerste aanval begonnen Sytse Piter Bras, Annemarieke Bras, Hanneke Buma en Ype Bote Bonnema. De verdediging was in handen van Tjitske van Dijk, Paula Botermans, Franck Kort en Johannes Miedema. Na 4 minuten viel de eerste Westergo-treffer, naar Harkema kon op gelijke hoogte komen. Daarna liep Westergo vlot uit naar een ruimere voorsprong, maar de gasten kwamen na 5-1 toch weer iets terug door binnen 1 minuut 2 keer te scoren. Toch werd het niet een echt spannend duel: Westergo was duidelijk de betere ploeg en de ruststand gaf dat ook duidelijk aan: 12-6.

Ook in de 2e helft kon Harkema het de Bolswarders niet echt moeilijk maken. Ze pakten wel zo nu en dan een doelpuntje mee, maar de winst voor Westergo kwam nimmer in gevaar. Eigenlijk was het een vrije saaie wedstrijd, al waren er zo nu en dan heel fraaie doelpunten te zien. Het werd 21-11, een ruime, maar dik verdiende overwinning. Doelpunten: Hanneke Buma 5 (1 strafw.), Johannes Miedema 4, Tjitske van Dijk 4 (2 strafw.), Ype Bote Bonnema 3, Sytse Piter Bras 2, Annemarieke Bras 2 en Franck Kort 1.

Een belangrijke overwinning, want tot ieders verbazing verloor de Granaet in de thuishal in Dokkum met 20-23 van DWA/Argo. Invicta maakte geen fout en versloeg in Oldeberkoop Lintjo met 17-22. DTS pakte het eerste punt door MN&W op 14-14 te houden.

Invicta voert de lijst na het verlies van de Granaet nu aan in 3B met 13 uit 8, dan volgen de Granaet en Westergo met 12 uit 8, DWA/Argo is ook beslist nog niet kansloos en heeft 11 uit 8 en daarna volgen Harkema ( 8 uit 8), Lintjo (4 uit 8), MN&W ( 3 uit 8) en DTS sluit de rij
met 1 uit 8.
Op 23 jan. reist Westergo naar Bedum om het daar op te nemen tegen DWA/Argo. Die wedstrijd in Winsum (Gr.) begint om 18.05 uur. Westergo zal de overwinning niet cadeau krijgen, dat is duidelijk als men de ranglijst bekijkt. In Bolsward werd er gewonnen van de Bedumers en een meegereisde supporter noemde Westergo toen een geöliede machine. Hopelijk kan men dat zaterdag in het Groningse land opnieuw laten zien.

Westergo 2 stond ook tegenover een team uit Harkema, te weten Harkema 4. Westergo nam een 6-0 voorsprong en pas in de 25 minuut wist Harkema te scoren. De ruststand werd 9-4 en na de pauze bouwde Westergo de voorsprong uit naar een 16-10 overwinning. Doelpunten: Hedzer Eringa 5, Tom Botermans 5, Mirna Feddema 3, Mireille Wolthuizen 1, Michel Haringsma 1 en Bas Bosma 1.

A1 speelde thuis een prima wedstrijd en versloeg A1 van it Fean met 16-5. Doelpunten HarmJan 4, Jesper 3,Klaske 3, Dieuwke 2, Ype 2 en Catharina 1.

B1 verloor thuis met 3-8 van Harich B2. Amarins, Anoek en Tsjalling scoorden elk 1 keer.

C1 verloor thuis met 3-5 van Mid Fryslân C3. Doelpunten: Seval, Elmar en Esmee.

D1 won in Damwâld met 7-14 van NQL D1. Doelpunten: Jelmer 6, Betül 5, Anke 1, Jellyna 1 en Theis 1.

D2 won thuis met 13-3 van DOW D2. Suzanne scoorde 3 keer, Luke 3 keer, Meike 3 keer, Jellie 2 keer en Iris 2 keer.

E 1 verloor thuis met 2-7 van Mid Fryslân E2. Ymke en Mare scoorden.

E2 verloor thuis ook van Mid Fryslân E4; 1-2. Shyvana maakte het enige doelpunt.

Ook F1 speelde thuis ook tegen een team van Mid Fryslân en wel F3. Het werd 9-14 met doelpunten van Elena 6, Sjirk 1, Lieke 1 en Laura 1.