SP: "Wethouder moet nu ingrijpen om thuiszorg zeker te stellen"

De SP Súdwest Fryslân vindt dat de onzekerheid van 600 thuiszorgmedewerkers en hun cliënten moet stoppen. Omdat Thuiszorg ZWF het contract met de gemeente heeft opgezegd, zitten mensen in grote onzekerheid over hun huishoudelijke verzorging.

Dat de PvdA schriftelijke vragen heeft gesteld aan het gemeentebestuur van Súdwest-Fryslân lost volgende de SP niets op. SP-raadslid Harmen de Wind: “Dat de PvdA vragen stelt, laat zien dat zij een flinke lading boter op het hoofd hebben. Het is per slot van rekening hun eigen Wethouder Van Gent die verantwoordelijk is voor deze problemen”. De SP stelt een aantal alternatieven voor om de problemen en onzekerheid op te lossen.

Volgens de SP worden de problemen veroorzaakt door de martkwerking in de thuiszorg. Daarom stelt raadslid Harmen de Wind voor om een gemeentelijk thuiszorgbedrijf op te richten. “Hiermee schakel je de marktwerking uit en maak je een einde aan topsalarissen en doorgeslagen bureaucratie”, aldus De Wind.

Daarnaast moet de gemeente Súdwest-Fryslân hogere uurtarieven gaan betalen voor de thuiszorg. Het tarief dat de gemeente betaalt mag dan volgens wethouder van Gent hoger zijn dan de omliggende gemeenten betalen, de SP vindt het te laag om goede zorg te leveren voor een normaal salaris. “Bovendien mag het wel eens duidelijk worden dat het hier gaat om meer dan schoonmaken alleen!”, zegt raadslid Harmen de Wind.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.