SP: "Wethouder moet ingrijpen om thuiszorg te redden"

De thuiszorg in Súdwest Fryslân staat flink onder druk. Over minder dan 3 maanden loopt het contract met de grootste aanbieder Thuiszorg ZWF af.

Als de gemeente niet over de brug komt en een kostendekkend tarief wil betalen is de zorg voor 1900 cliënten en de werkgelegenheid voor 621 zorgmedewerkers niet meer zeker.

De wethouder heeft gezegd dat het eerst aan de thuiszorgorganisaties is om zorg en werkgelegenheid te garanderen. Thuiszorg ZWF heeft een plan gepresenteerd om de thuiszorg anders te organiseren. Maar plannen verlenen geen zorg, zorgmedewerkers wel. Daar hebben cliënten wat aan. Dus zekerheid voor zorgwerkers (baanzekerheid en behoud arbeidsvoorwaarden), zorggarantie voor cliënten die nooit om deze problemen hebben gevraagd en het in stand houden van zogenaamde koppeltjes (thuiszorgwerkers en cliënten) dat moet nu gegarandeerd worden!

SP-raadslid Harmen de Wind: “Wij vinden dat het college gewoon haar verantwoordelijkheid moet nemen en een eerlijk tarief voor de thuiszorg moet gaan betalen. Ze moeten het niet aan de markt overlaten. Maar het college hult zich intussen nog steeds in stilzwijgen.”

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.