SP verliest zetel in gemeenteraad door overstap Van der Hoek

De SP in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân gaat van drie naar twee zetels. Aanleiding hiervoor is de overstap van raadslid Carla van der Hoek, zij stapt over naar de fractie van GemeenteBelangen Totaal Lokaal in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Volgens de SP, die de stap betreurt, ligt de aanleiding van haar keus in de relationele sfeer.

Van der Hoek neemt haar zetel mee naar de fractie van GBTL die daarmee van vier naar vijf zetels gaat. Van der Hoek kwam in 2011 bij de SP, naar eigen zeggen omdat die partij het dichtst bij haar eigen denkbeelden stond.

GemeenteBelangen/Totaal Lokaal laat in een persbericht weten dat de overgang van Van der Hoek te maken heeft
met het lokale karakter van GBTL. “Besluiten worden per onderwerp bekeken en niet gelegd langs de
meetlat van een landelijk beleid”.

De wens van Carla van der Hoek om over te stappen was voor GBTL een aangename verrassing. Ze licht haar overstap als volgt toe “ in de afgelopen jaren is gebleken dat mijn standpunten en die van GBTL heel vaak overeen kwamen. Verschil is alleen dat bij GBTL de besluiten per onderwerp bekeken worden en niet moeten worden afgestemd met het beleid van een grote landelijke partij. En dat de mensen van GBTL veel meer uit de hele gemeente komen. Ik denk dat ik hier beter mijn stelling “iedereen doet mee en is even belangrijk” beter waar kan maken”. Omdat Carla haar eigen beleid bij GBTL voortzet, vond ze het logisch om haar zetel mee te nemen.

GBTL staat nu met vijf zetels op een gedeelde derde plaats in de raad.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.