SP Sw-Fryslân in actie tegen sluiten van verzorgingshuizen

Hoewel het in Friesland mee schijnt te vallen tot nu toe, liggen de plannen om 800 van de 1300 verzorgingshuizen in Nederland te sluiten er nog steeds en zijn er ondertussen ook al een behoorlijk aantal gesloten. Mensen komen op straat te staan, moeten terug naar een gewoon huis, en dat terwijl ook de thuiszorg meer en meer wordt afgebroken.

SP Súdwest Fryslân ging de binnenstad van Sneek in met kaarten waarop mensen aan konden geven solidair te zijn met het verzet tegen de sluiting van verzorgingshuizen in heel Nederland. Dat de verontwaardiging over deze plannen groot is, blijkt uit de grote steun voor de actie. “Mensen zijn boos over deze afbraakplannen, en terecht! Onze actie wordt op straat dan ook massaal gesteund”, aldus fractievoorzitter Carla van der Hoek. “We hebben met ouderen gesproken die bang zijn voor de toekomst en zich voelen afgedankt. Maar ook hoorden we van werknemers in de thuiszorg zonder vast contract die nu geen baan meer hebben. Op deze manier worden ouderen dubbel de dupe”. De verontwaardiging over de plannen leverde een behoorlijke stapel ingevulde kaarten op.

Carla van der Hoek: “Dit mogen wij niet laten gebeuren, onze ouderen verdienen beter.” Als het geld van de AWBZ wordt besteed aan dat waar het voor bedoeld is dan kan het ook, heeft de SP een paar weken geleden al aangetoond. De SP voert daarom actie en zal dat blijven doen tot dit is opgelost en er een veilige oude dag mogelijk is voor iedereen. “Vergeet niet dat wij de ouderen van de toekomst zijn”.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.