SP Fryslân presenteert aanvallende lijst met ervaring en nieuw talent

De SP in Fryslân heeft de conceptkandidatenlijst gepresenteerd voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023. Hanneke Goede uit Sneek is beoogd lijsttrekker. Goede was afgelopen periode al Statenlid en fractievoorzitter voor de partij.

Kandidaat-lijsttrekker Goede is trots de lijst te mogen aanvoeren: “Deze verkiezingen gaan over veel meer dan politieke standpunten. We stemmen in maart over de vraag voor wie onze samenleving bestaat: voor de mensen of voor de grote bedrijven? De energierekening wordt voor veel mensen onbetaalbaar, de kosten rijzen de pan uit.

De zeggenschap over energie en openbaar vervoer is door de politiek jaren geleden voor een habbekrats verkocht aan de grote bedrijven die nu miljarden van ons geld binnenharken. Dat moet anders. Met dit geweldige team gaan we knokken voor lagere prijzen en het terugpakken van zeggenschap in Fryslân.”

Op nummer twee op de lijst staat Ilse van Loveren uit Nes in Noardeast-Fryslân. Nummer drie is Jolanda Geerling-van Overhagen uit Lippenhuizen. Plek vier wordt ingevuld door de 25-jarige Hessel Kuiken uit Leeuwarden.

Komende maanden bespreken SP-leden in Fryslân de conceptlijst. Op de SP-regioconferentie van 10 december wordt de lijst samen met het verkiezingsprogramma definitief vastgesteld.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.