Sophie geeft haar vlecht aan Haarwensen

sophie haarwensenOndanks de haardonatie van Sophie Kroon uit Bolsward, aan de stichting Haarwensen, blijft de Bolswardse nog voldoende haar overhouden voor een staart(je) in haar haar.

Nadat Sophie eerdere verhalen en foto’s van donaties van haar moeder had gehoord en had gelezen op TV Bolsward, besloot zij om ook haar haar met 35 centimeter in te korten. Ze deed dit bij Kapsalon Anita in Bolsward.

 

Daar zijn de laatste weken al verschillende meisjes en vrouwen geweest de hun haar lieten inkorten om er vervolgens via de stichting Haarwensen pruiken van te laten maken.

Om haar te kunnen doneren moet dit minimaal 25 cm lang zijn. De stichting stuurt het haar vervolgens op waarna er veen pruik  gemaakt kan worden. Kapsalon Anita waardeert de donaties dermate dat ze het haar, na het afknippen van de staart, gratis in model knipt. Sophie is trots op haar nieuwe haardracht en heeft al aangegeven dat ze weer gaat sparen voor een nieuwe staart. Voor haar moeder, Petra  Kroon, is het wel even wennen. Maar ze is enorm trots op de actie van haar dochter.

Per jaar verliezen 400 á 500 kinderen hun haren door een behandeling tegen kanker. Eén á twee op de honderd mensen verliezen (deels) hun haar door een vorm van Alopecia. In 20 % van de gevallen is deze kaalheid blijvend of breidt deze zich zelfs uit. Onder deze groep vallen ook kinderen. Beide groepen kunnen bij de Stichting terecht. Samen met de Stichting gaan zij op zoek naar een geschikte oplossing.

Foto Petra Kroon

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.