Snoeproutes Bolsward (2)

Het is goed dat ook Max nu weet wat snoeproutes zijn. (Column Bolswards Nieuwsblad 3 mei) , ze zijn er al decennia.

Dat velen daar snoepen, daar ergeren de meeste burgers zich niet zo aan maar aan weggesmeten verpakking van dat snoep op straat, stoep en in tuinen wel. Dat Max dat niet merkte komt wellicht omdat anderen regelmatig de rotzooi van die zwerfafvalcriminelen opruimen.

Het principe van de vervuiler betaalt wordt zo niet toegepast maar schoonmaken helpt wel hoor, anders was het daar nogal erg. Hiernaast is opvoeding, educatie, aanspreken, corvee, werkstraf en boete van belang om dit hardnekkige vuilprobleem op te lossen.

Corvee vinden pubers niet leuk hoor en zeker niet zij die er géén troep van maakten. Maar zo krijg je wel discussie tussen de snoepers en met andere scholieren met minder rommel als resultaat. Patrouille van de gemeente gevolgd door opleggen van werkstraffen en fikse boetes heeft trouwens ook uitstekend geholpen. Hulde! Die houden we erin. Meer handhavend optreden op andere terreinen zal eveneens leiden tot wat moois, dus gemeente: “Zet hem op”.

Obe van der Meer

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.