Sneu verlies voor SC Bolsward in Franeker.

Een prachtige accommodatie, groot clubgebouw met lift en uitzicht over de velden. Een accommodatie waar de nieuwe fusieclub, SC Bolsward, alleen maar van kan dromen.

In Bolsward moet men het doen met gedateerde accommodaties en hekwerken die in de voormalige DDR niet meer voorkomen. Maar de Bolswarders spelen wel op kunstgras, daar en tegen was het veld in Franeker meer dan bedroeven, veel te hoog gras met diverse pollen en gaten. Goed voetbal was dus niet mogelijk en de thuisclub wist er mee om te gaan.

Bij hen werd veelvuldig de lange bal door de lucht gespeeld, SC Bolsward, die de geschorsten Ozgur Akkus en Tom Bleeker moesten missen, probeerde te combineren maar de bal stokte veelvuldig.
De eerste helft was dan ook meer en deels voor de thuisclub en SC Bolsward probeerde de twee spitsen Mark Dijkstra en Lorenzo Lemmers te bereiken. Vooral de jeugdige Dijkstra loste een paar gevaarlijke schoten op doel en liet zich niet weg zeten door de fysiek sterke verdediging.

Maar het was de snelle Lemmers die de reuzen van Franeker zijn hielen liet zien. Hij raakte de paal en via een carambole tussen keeper en een verdediger belande de bal alsnog in doel: 0-1. Niet resoluut ingrijpen van de Bolswarder verdediging betekende nog voor rust de 1-1.
Vanaf de aftrap in de tweede de helft lag de bal voor de thuisclub al op de stip. Een buitenkansje voor de thuisclub, maar een geweldige redding van doelman Tolga Demirci, hij ranselde de snoeiharde penalty uit de hoek. Verder in die tweede helft had hij nog twee schitterende reddingen.

Een tweede helft waarin de Bolswarders, inmiddels gewend aan het moeilijke veld, steeds beter in de wedstrijd kwamen en eigenlijk het meeste recht op een overwinning hadden. Niet ver voor tijd was het de handige rechtsbuiten, die de verder sterk spelende Maxim Mulder verschalkte bij de cornervlag en goed voor gaf de onhoudbare bal betekende 2-1 en teleurstelling bij de gasten, die nu wel bleven strijden voor een goed resultaat.