Sneller met de bus naar Noord-Holland?? (ingezonden)

Arriva presenteerde vandaag de nieuwe dienstregeling per 10-12-2017 en verkondigt vol trots dat we  10 minuten sneller naar Noord-Holland kunnen reizen.

Voor Bolsward heeft dit een andere consequentie. Waar de vroegere gemeente Bolsward het voor elkaar heeft gekregen om hoogwaardig openbaar vervoer via Bolsward te laten lopen -de Qliner 350-  blijkt daar nu in zekere zin een vervelende breuk in te komen.

Bij de invoering van de nieuwe dienstregeling rijdt de Q-liner 350 –een hoogwaardige en snelle busverbinding met Noord Holland- voortaan niet meer via  Bolsward. De argumentatie begrijp ik wel: het kan via Harlingen sneller en dat juich ik alleen maar toe.

Wat voor ons als inwoners van Bolsward erg vervelend is dat de aansluiting m.n.  ‘-avonds en in het weekend vanuit Bolsward naar de Kop van de Afsluitdijk heel omslachtig wordt, of op bepaalde tijdstippen zelfs helemaal niet meer mogelijk is. Dit is voor mij echt onbegrijpelijk en onacceptabel, want de stad Bolsward heeft geen treinstation en dus zijn wij afhankelijk van (snelle) busverbindingen. S ‘avonds en in het weekend zijn die straks verdwenen.

Naast de verbinding Noord-Holland geldt dat ook voor Bolsward-Leeuwarden v.v. Met dat laatste kan ik nog enigszins leven, hoewel de verbinding Bolsward-Leeuwarden met lijn 92 omslachtig is met meer “achterafhaltes” en dus langere reistijden. Reizen met de sneldienst was gewoon sneller en comfortabel en dat gaan we op bepaalde tijdstippen missen!

Conclusie: Om de verbinding met Noord-Holland, vanuit het perspectief van Bolsward gezien, op bepaalde tijdstippen zo te verminken, nee dat is volgens mij een te rigoureuze verslechtering van de dienstverlening door Arriva.

E. Salverda

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.