Sneller met de bus naar Noord-Holland?? (ingezonden)

Arriva presenteerde vandaag de nieuwe dienstregeling per 10-12-2017 en verkondigt vol trots dat we  10 minuten sneller naar Noord-Holland kunnen reizen.

Voor Bolsward heeft dit een andere consequentie. Waar de vroegere gemeente Bolsward het voor elkaar heeft gekregen om hoogwaardig openbaar vervoer via Bolsward te laten lopen -de Qliner 350-  blijkt daar nu in zekere zin een vervelende breuk in te komen.

Bij de invoering van de nieuwe dienstregeling rijdt de Q-liner 350 –een hoogwaardige en snelle busverbinding met Noord Holland- voortaan niet meer via  Bolsward. De argumentatie begrijp ik wel: het kan via Harlingen sneller en dat juich ik alleen maar toe.

Wat voor ons als inwoners van Bolsward erg vervelend is dat de aansluiting m.n.  ‘-avonds en in het weekend vanuit Bolsward naar de Kop van de Afsluitdijk heel omslachtig wordt, of op bepaalde tijdstippen zelfs helemaal niet meer mogelijk is. Dit is voor mij echt onbegrijpelijk en onacceptabel, want de stad Bolsward heeft geen treinstation en dus zijn wij afhankelijk van (snelle) busverbindingen. S ‘avonds en in het weekend zijn die straks verdwenen.

Naast de verbinding Noord-Holland geldt dat ook voor Bolsward-Leeuwarden v.v. Met dat laatste kan ik nog enigszins leven, hoewel de verbinding Bolsward-Leeuwarden met lijn 92 omslachtig is met meer “achterafhaltes” en dus langere reistijden. Reizen met de sneldienst was gewoon sneller en comfortabel en dat gaan we op bepaalde tijdstippen missen!

Conclusie: Om de verbinding met Noord-Holland, vanuit het perspectief van Bolsward gezien, op bepaalde tijdstippen zo te verminken, nee dat is volgens mij een te rigoureuze verslechtering van de dienstverlening door Arriva.

E. Salverda


12 reacties

 1. Tessa Breeuwsma schreef:

  Sanneke Breeuwsma “we gotta problem”

 2. Jan Piet Adema schreef:

  Durk Stoker Jacoline Engelmoer Bauke Dam ik vind dat de politiek sudwest fryslan hier voor de bus verbinding moet op komen, het is best wel schandalig dat bolsward de spreekwoordelijke lul is kwa o.v

 3. Helena Groot schreef:

  Dat is weer een achteruitgang. Belbussen inzetten? Of toch maar meer auto’s op de weg??

 4. Luuk Ketting schreef:

  Het is en blijft altijd ellende met het openbaar vervoer.

 5. Heel erg slecht dit! En dat voor een stadje als Bolsward waar de A7 vlakbij loopt! Bedankt Arriva! Onze studerende kinderen zien we nooit weer!

  • Evert Salverda schreef:

   Blijf vooral klagen bij Arriva: en de Provincie: gelukkig zijn er veel die dat inmiddels doen. Het is erg vervelende allemaal: zo is er in het weekend en ‘s-avonds ook geen aansluiting meer op de sneltrein naar Groningen> Gevolg: 1 uur en 3 kwartier onderweg i.p.v. voorheen ruim 1 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *