Smeren blijven tijdens warme step Elfstedentocht (video)

134 steppers vertrokken afgelopen nacht voor hun acht door Friesland. Een nacht waarbij de groep tot Dokkum bij elkaar bleef om vervolgens om “los” gelaten te worden.

Want vanaf Dokkum is het ieder voor zich. In een rustig verlopen nacht kon men onder goede weersomstandigheden prima doorsteppen. Maar na gelang de zon hoger kwam te staan kwamen de flesjes zonnebrand te voorschijn en werd er flink gesmeerd. Maar ook gedronken, zo wist een volgauto van een groep van 4 steppers te melden dat er vanaf Dokkum 18 bidons met water waren opgedronken. In Leeuwarden was de eerste uitvaller en tot nu toe enigste uitvaller. De verwachte aankomst zal tussn 16.15 en 16.30 uur zijn.

Foto’s Tonnie Siemonsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.