Sluipverkeer ontziet Bolsward juist niet

Daar waar eerder in andere media werd aangegeven dat het wel meeviel met het sluipverkeer door Bolsward, vanwege de afgesloten op en afrit van de A-7, komen bij ons andere berichten binnen.

Vooral bewoners van de Snekerstraat en Harlingerstraat laten ons weten dat het op sommige momenten extra druk is met name op doordeweekse dagen. Vooral in de ochtenduren rijden er veel bedrijfsbussen door de stad met opvallend vaak als vestigingsplaats bedrijven uit de zuidelijke hoek van Friesland.  Een gedeelte kiest ervoor om de rondweg te nemen als omleiding, andere automobilisten nemen de route dwars door de stad.

Automobilisten kiezen voor deze route omdat de omleiding ze via de afslag Witmarsum laat rijden en dat is 11 km omrijden, aldus een automobilist uit Workum. Vandaar dat een groot deel voor de kortere omleiding door Bolsward kiest. Het sluipverkeer zal nog zeker enkele weken duren. Pas als de rotonde die momenteel wordt aangelegd bij de afgesloten op en afrit zal deze weer open worden gesteld.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.