Sloop onbewoonbaar verklaarde woning

 {jcomments on}Vandaag zijn medewerkers van bouwbedrijf Burggraaff begonnen met de sloop van de hoekwoning op de Broerestraat.

De woning stond al jaren leeg nadat de laatste bewoner verhuisde naar een verzorgingshuis. De woning die bij elkaar wordt gehouden met  trekstangen en in het verleden is verstevigd met een extra muur was aan de achterzijde al gedeeltelijk ingestort. (lees meer!)

De bedoeling is dat dinsdag het asbest verwijderd wordt en dat daarna de gracht gedempt zal worden. Daarna zal de gehele woning gesloopt worden en begint het bouwbedrijf met de nieuwe woning. 

De nieuwe woning  anderhalve meter breder waardoor het pad wat langs het huis loopt zal verdwijnen. En daarmee verdwijnt ook het recht van pad voor de twee woningen die verder op de Kleine kampen staan. Voor hen is inmiddels een noodbrug aangelegd en bij de bouw van de nieuwe woning zal een definitieve brug aangelegd worden.Daarnaast zullen de nutsvoorzieningen voor de twee woningen op de Kleine Kampen verplaats moeten worden, de walbeschoeiing zal vernieuwd worden. De woning wordt dus breder, hoger en er zal een garage achter de woning geplaatst worden. In de woning zit een kelder die als benden etage gebruikt gaat worden. De huiskamer zit daarboven en zal zo’n meter hoger liggen dan het straatniveau. Hierdoor zal de toekomstige bewoner geen last hebben van de auto lichten die de woning in schijnen als deze vanaf de Snekerpoort de Broerestraat oprijden. 

De verwachting is dat de woning halverwege 2011 klaar zal zijn.

(noodbrug)

(Zijaanzicht nieuwe situatie)

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.